Sprejem olimpijske bakle v Slovenski Bistrici

V torek, 2. julija, ob 16.00 je slovenska olimpijska bakla prispela v Slovensko Bistrico. Ob prihodu slovenske olimpijske bakle v športni park v Slovenski Bistrici so mladi športniki naredili špalir in slavnostno pozdravili najstarejšega bistriškega olimpijca in judoista Franca Očka, ki je prinesel baklo.

 Prisotni so bili mladi košarkarji, odbojkarji, člani Twirling kluba, atleti, judoisti, nogometaši, plezalci in kolesarji, ki so se podali v častni krog okrog igrišča z jekleno lepotico. Pridružili so jim se tudi olimpijci – judoista Franc Očko in Filip Leščak, taekwondoist Ivan Trajković ter atlet Boštjan Fridrih. “Veseli me, da na takem dogodku vidim številne mlade, saj se z udejstvovanjem v športu vsaj za nekaj časa odklopijo od digitalnega sveta v analogni svet športa. Tudi v prihodnje si bo občina Slovenska Bistrica prizadevala za odlično športno infrastrukturo, vsem športnikom pa želim veliko uspehov, še posebej tistim Bistričanom, ki se bodo udeležili olimpijskih iger,” je poudaril župan dr. Ivan Žagar. “Bakla je simbol zagnanosti, uspeha, požrtvovalnosti in trdega dela. Brez tega ni uspeha. Verjamem, da bodo naši športniki na letošnji olimpijadi v Parizu uspešni, da bodo pokazali vse, kar znajo in zmorejo, da bodo dober vzor mladim. Zato jim želim veliko uspeha,” je povedal predsednik predsednik Športne zveze Slovenska Bistrica Bojan Fajs. Spregovorila sta tudi bistriška olimpijca Boštjan Fridrih in Ivan Trajkovič. 

Občinski predstavniki so izkoristili slavnostno priložnost in vročili plaketo judoistu Galu Blažiču za odlične rezultate na evropskem mladinskem tekmovanju v judu, kjer je dosegel bronasto medaljo, posebej pa so poudarili tudi uspehe bistriških atletov, Klemna Modrijačiča, ki je osvojil naslov članskega prvaka Slovenije v skoku v daljino, Klemen pa ima tudi potrjeno normo za nastop na svetovnem mladinskem prvenstvu, ki bo avgusta v Limi v Peruju. Njegov tri leta mlajši brat Matic Modrijančič je letos napravil velik napredek in z rezultatom 7,13 v disciplini skokov v daljino je potrdil normo za nastop na evropskem prvenstvu za mlajše mladince, ki bo konec julija v Banski Bistrici.

Ob koncu so se vsi nosilci bakle in drugi udeleženci dogodka skupinsko in individualno fotografirali s slovensko baklo in prevzeli trajnostne zapestnice jeklene volje, izdelka Skupine SIJ, partnerja OKS-ZŠZ ter sodelovali v nagradni igri.

Natalija Sinkovič

Povezane vsebine

Novice

Gal Blažič 3. v Evropi!

Čestitamo Galu Blažiču, članu našega Judo kluba Impol, ki je na kadetskem evropskem prvenstvu v judu 2024, ki je potekalo v Sofiji, osvojil bronasto medaljo

Preberi več »